Kahvilat ja ravintolat
Me ollaan tehty usein itse ruokaa, kalapuikkoja ja perunaa, kasvissosekeittoa ja muita, mutta usein on myös tullut käytyä kahvilla ja syömässä ulkona.
Saavuimme Saksaan myöhään lauantai-iltana. Sunnuntaina kaikki ruokakaupat ovat usein kiinni, joten kävimme aseman yhteydessä olevassa On the Go -kaupassa ostamassa vain ihan tarpeelliset. Ruoaksi meillä siis oli pastaa ja paistettuja kanamunia.
Ensimmäinen ruoka, jonka teimme asunnossa, oli tomaattista tonnikalakastiketta, pastaa ja pinaattia.
Kävimme Kahvila Armer Ritterissä saman päivän aikana kaksi kertaa, koska meillä oli aamulla tapaaminen saksalaisten opettajien kanssa ja iltapäivällä viimeinen näkeminen kansainvälisyysvastaavan kanssa. Ensimmäisellä kerralla otin vain passiohedelmämehua, mutta toisella kerralla otin grillatun hummus-feta-leivän, jonka kanssa tuli lisukkeina muun muassa punajuurta ja salaattia.
Lähtiessämme Ludwig-museolta, päätimme, että käymme maistamassa Kahvila Armer Ritterin nimikkoannosta, köyhiä ritareita. Otin omani vaahterasiirapilla, voilla ja hedelmillä, ja juomaksi otin Chai-latten.
Tässä lähellä on kissakahvila, jonne menimme sunnuntai-kahveille. Otin porkkanakakun, jonka sisällä oli karpaloita ja saksanpähkinöitä, ja Matcha-latten. Yksi kissoista istui melkein koko ajan piilossa ystäväni penkin alla, koska hänen takkinsa teki penkin alla pimeän kopin.
Yhtenä päivänä ennen töitä kävimme jääjugurteilla. Otin lisukkeiksi suklaata, keksinpaloja ja vadelmakastiketta. En kauheasti välitä vaniljajäätelöstä, joten jääjugurtti oli hyvä neutraalin makuinen jäätelövaihtoehto.
Karnevaaliviikonloppuna kävimme lauantai-iltana ravintolassa syömässä. Söin udon-nuudeleita tofun, seitanin, sienien ja kasviksien kera ja join litsi-jääteen. Ruoka oli todella hyvää, ja haluankin käydä ravintolassa uudestaan. Sunnuntai-aamuna kävimme brunssilla työpaikkani läheisessä kahvilassa, jossa söin välimerellisen aamupalan inkivääri-teen kera.
Terveisin, Ida
Kommentit
Lähetä kommentti